Bedrijfsprofiel

Webshop ▼

Voor het ontstaan van Unitrans Techniek moeten we terug naar 1947. Destijds opgestart als een algemeen Im- en Export bureau. Met menig fabrieksvertegenwoordiging van formaat. 

Met de komst van Alemite in de jaren '50 werd de richting gekozen van de olie- en vetsmering. In de daaropvolgende periode werd er groot geinvesteerd in de wereld van de smering. Garages en werkplaatsen worden dan steeds vaker voorzien van Alemite apparatuur en aanverwante artikelen.

In de jaren '80 komt de nadruk te liggen op de (zware) industrie en off shore.  Door de grote know how, ervaring en de producten van Alemite en later ook Flexbimec wordt Unitrans Techniek gezien als een 'meedenker en oplosser' in het vinden van smeertechnische oplossingen in binnen-  en buitenland. De vetpompen, oliepompen, slanghaspels en aanverwante artikelen vinden overal hun aftrek.

Anno nu zijn de smeertechnieken van  Unitrans Techniek terug te vinden in tal van toepassingen, zoals in de Rotterdamse en Amsterdamse havenkranen, bij de onderhoudsdiensten van de NS, op de nationale luchthavens, maar ook in de agrarische sector en transportsector en vele machinewerkplaatsen in binnen- en buitenland.

Naast ons programma smeertechnische apparatuur zijn wij ook al jarenlang importeur van Flomec (GPI) flow meters. Destijds begonnen als een logische aanvulling met de groeiende vraag naar het meten van olien en vetten maar inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke tak binnen ons bedrijf.
Inmiddels zijn onze Flomec flow meters o.a. te vinden in de chemie/ petrochemie, maritieme industrie en de transportsector.

Vanaf oktober 2021 hebben Unitrans Techniek en Smeertechniek Rotterdam de krachten gebundeld en zijn samen gevestigd aan de Cairostraat in Rotterdam.
Met deze samenwerking bieden wij nu een zeer compleet programma op het gebied van smeertechniek, slang- en kabelhaspels, membraanpompen, flow meters en reinigingsmachines.
 

Onze partners:

Alemite Oliepompen, vetpompen, slanghaspels, smeernippels    
Flexbimec        Oliepompen, vetpompen slanghaspels
GPI Turbine flow meters, brandstofpompen
Flomec Ovaal tandrad meters
Magido
Reinigingsmachines
Mavel Kabelhaspels, slanghaspels
Fluimac Luchtgedreven membraanpompen
   

 

Flexbimec    GPIagido